Qui som

Qui som. Quines són les nostres raons

Qui som

Economistes per la Independència és la Sectorial d’Economia de l’Assemblea Nacional Catalana.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) —una organització de base transversal i unitària que té com a objectiu la independència de la nació catalana per mitjans democràtics i pacífics— està estructurada en diferents assemblees territorials i sectorials. Les assemblees territorials representen un territori que pot ser una població, una comarca o fins i tot un districte de Barcelona; les assemblees sectorials representen col·lectius professionals i altres sectors de la societat que treballen en els seus àmbits naturals per a afavorir la creació d’una majoria social en favor de la independència de Catalunya.

El nostre objectiu

Per a col·laborar en la creació d’aquesta majoria social, la Sectorial d’Economia de l’ANC té com a objectiu fonamental analitzar la situació econòmica de Catalunya, elaborar informes i difondre les raons objectives per les quals la independència de Catalunya és econòmicament viable, necessària i urgent.

Les nostres raons

La independència farà que es donin les condicions necessàries per a generar més riquesa a Catalunya, permetent-nos decidir sobre:

 • Les infraestructures més convenients per al desenvolupament de Catalunya.
 • El sistema educatiu per potenciar una economia basada en el coneixement.
 • Les institucions que han de regular l’activitat econòmica i financera de la manera més transparent i eficient, així com els mecanismes necessaris per a eliminar la corrupció.
 • El sistema fiscal més just per als nostres ciutadans i més convenient per al nostre teixit empresarial.
 • Les polítiques per internacionalitzar l’ economia catalana sense les restriccions que imposa l’Estat espanyol.

La independència permetrà que la riquesa creada en territori català millori el benestar dels ciutadans de Catalunya:

 • Gestionant els impostos que es generin i assignant aquestes quantitats a la dotació de serveis públics de qualitat.
 • Disposant de la totalitat de les cotitzacions a la seguretat social dels catalans es podran millorar les seves prestacions i garantir les pensions futures.
 • Adequant la pressió fiscal, actualment una de les més elevades del món.
 • Implementant polítiques efectives de benestar social que afavoreixin a tots els catalans, molt especialment a aquells que més ho necessitin.
 • Es podrà reduir la taxa d’atur a nivells equiparables a les primeres economies europees.
 • Augmentarà la renda per càpita dels catalans alhora que serà possible aconseguir una millor distribució de la riquesa i la justícia social.

La nostra feina

 • La Sectorial d’Economia de l’ANC treballa fent estudis rigorosos que analitzen la situació econòmica de Catalunya. A partir del resultat d’aquest estudis, promou accions dirigides a divulgar la tesi de que un estat propi per a Catalunya és viable econòmicament, necessari i urgent.
 • Difon els coneixements de la sectorial en matèria econòmica a fi de donar resposta als dubtes i pors de la propaganda unionista sobre la necessitat i viabilitat d’una Catalunya independent.
 • Aporta raons de l’àmbit econòmic sobre la necessitat d’una Catalunya independent.
 • Posa els coneixements en matèria econòmica de la nostra sectorial a disposició d’altres institucions i organitzacions i del públic en general.
 • Respon les demandes d’informació sobre la viabilitat i els avantatges d’una Catalunya independent.

 

Podeu contactar amb nosaltres

Conferències i xerrades

A la Sectorial d’Economia de l’Assemblea Nacional Catalana volem ajudar a totes aquelles entitats i persones que organitzen conferències, xerrades, debats o qualsevol tipus d’actes en els quals es tractin els aspectes econòmics de la independència de Catalunya.

Us podem proporcionar informació, materials, sessions de formació o la presència de membres d’Economistes per la Independència com a conferenciants.

Contacteu amb nosaltres si esteu interessats en la nostra col·laboració.

 

Pregunta’ns

Consulteu-nos qualsevol dubte que tingueu referent a les repercussions que tindrà la independència de Catalunya sobre l’economia, les empreses i les persones.

 

Adreces de correu electrònic de la Sectorial

Contacte oficial amb la Sectorial d’Economia:

economistes@assemblea.cat

Relació amb mitjans de comunicació, assemblees territorials i sectorials:

comunicacio@economistes.assemblea.cat

Organització de xerrades, actes i sessions de formació:

ponents@economistes.assemblea.cat

 

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Login