No ens cansarem de replicar amb arguments les falsedats que difonen els del 155

 

En aquest enllaç trobareu un breu document on, amb arguments basats en dades objectives, es demunta el mantra del perill de no cobrar les pensions en una Catalunya independent, tema recurrent en boca dels propagandistes  del 155.

Com que en el document no se’n parla de qui pagarà les pensions sinó de la viabilita del sistema de pensions, cal recordar que l’Estat espanyol està obligat a pagar les pensions de tots els treballadors que han cotitzat en el seu sistema de seguretat social, tant si viuen Catalunya, a altres indrets d’Espanya, o a qualsevol país del món, i no les pot deixar de pagar en cap territori, ni molt menys com a represàlia per l’eventual independència de Catalunya o per la ideologia dels pensionistes. Les legislacions espanyola i europea obligarien l’Estat espanyol a seguir pagant les pensions dels catalans, fins que hi hagi un acord de repartiment d’actius i passius entre Catalunya i Espanya. Si l’Estat espanyol deixés de pagar les pensions, ja fos com a represàlia per la independència o per manca de tresoreria, o fins i tot si amenacés amb fer-ho, estaria reconeixent Catalunya com a estat sobirà davant la comunitat internacional, i renunciaria a les contrapartides que podria obtenir en una negociació. Un cop adquirida la condició d’estat sobirà, la República Catalana serà qui estarà cobrant les cotitzacions dels treballadors en actiu. Amb menys atur i un salari mitjà més alt, no només disposarà dels diners per pagar les pensions quan sigui el moment, sinó que també estarà en millors condicions que l’Estat espanyol, per mantenir-ne el poder adquisitiu.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Login